Historie

Historie


Luisteren naar de klant. Met deze bedrijfsfilosofie startte Job van de Pol in 1961 zijn Van de Pol Hout en Bouwmaterialen. Hiermee legde hij in Kootwijkerbroek het stevige fundament voor de onderneming die vandaag de dag nog altijd zijn naam draagt. Als basis voor de bedrijfsvoering is ‘luisteren naar de klant’ nog net zo belangrijk als in de beginjaren. Het is waar het bedrijf haar continuïteit aan te danken heeft en waarop alle plannen voor de toekomst worden gebaseerd.

Onder leiding van de tweede generatie in de persoon van Jan-Dirk van de Pol is Van de Pol verder uitgegroeid tot een toonaangevende aanbieder van A-merk bouwproducten. Naast continuïteit zijn flexibiliteit, kwaliteit en partnership de pijlers waarop de onderneming rust. Van de Pol houdt dan ook als vanzelfsprekend de marktontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Alleen zo kunnen wij met u meegroeien. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst willen wij u op maat van dienst zijn. Een team van zo’n honderd gemotiveerde medewerkers staat dagelijks voor u klaar met als credo 'Met ons kunt u bouwen'.

2001 is een memorabel jaar in de historie van Van de Pol. Met de overname van Harbers IJzerwaren en Gereedschappen uit Amersfoort is een bedrijf ontstaan met twee vestigingen. Op bedrijventerrein Calveen (Amersfoort-Noord) is 3.400 vierkante meter bedrijfsvloer ingericht, waarvan 900 meter als shop. Net als in de vestiging in Kootwijkerbroek voert Van de Pol hier een breed assortiment, met een specialisme op het gebied van ijzerwaren. In de Amersfoort is alles verkrijgbaar. Voor keukens, tegels en sanitair blijft de klant aangewezen op de showroom in Kootwijkerbroek.

Op 1 januari 2017 is Van de Pol zelf overgenomen al zullen weinig mensen dit hebben opgemerkt. De directie wordt nu gevormd door Ronnie Schut, Richard van Dijkhuizen en Onno Prins. Zij waren al lange tijd actief binnen het bedrijf en hebben de aandelen overgenomen van Jan-Dirk van de Pol. De naam van het bedrijf blijft hetzelfde, dat spreekt voor zich, evenals de bedrijfsfilosofie. ‘Luisteren naar de klant.’ De basis voor succes, in verleden, heden en toekomst.

De directie

Ronnie Schut (algemeen directeur)

Ronnie Schut ging in 1999 aan de slag bij Van de Pol als verkoper van bouwmaterialen en werd al vrij snel daarna bedrijfsleider. Hij heeft in bijna twintig jaar tijd het bedrijf, de mensen die hier werken en de klanten leren kennen. In 2011 werd hij mede-aandeelhouder, dus toen Jan-Dirk van de Pol besloot ermee te willen stoppen, stond zijn opvolger eigenlijk al klaar. Het bedrijf aan een buitenstaander verkopen met een cultuuromslag tot gevolg zag hij niet zitten. Ronnie Schut: “We zijn geen familie van elkaar, maar we zijn wel een familiebedrijf gebleven. We doen dit met z’n allen. Onze honderd medewerkers zijn geen nummer, als er wat is kunnen we op elkaar terugvallen.”

Richard van Dijkhuizen (directeur Van de Pol Wonen)

In juli 1996 was Richard Dijkhuizen als klant bij Van de Pol toen hij zijn huis verbouwde, maar echt snel werd hij die dag niet geholpen. Toen Job van de Pol zich excuseerde en zei dat ze mensen te kort kwamen, hoefde hij niet lang na te denken. Hij solliciteerde, werd aangenomen en ontwikkelde zich tot verkoopadviseur Keukens, Tegels en Sanitair. In 2011 werd hij mede-aandeelhouder en nu dus directeur. Richard van Dijkhuizen: “Ik ben hier als het ware ingegroeid en met zijn drieën vullen we elkaar goed aan. We denken als bedrijf nog te kunnen groeien, maar we vinden vooral de continuïteit van het bedrijf belangrijk.”

Onno Prins (financieel directeur)

Onno Prins ging in 2014 voor Van de Pol aan de slag als controller, maar ook automatisering en personeelszaken behoorden sindsdien tot zijn werkterrein. Met een opleiding bedrijfseconomie en ervaring in eerdere financiële functies heeft hij geen achtergrond in de bouw, maar weet hij als geen ander wat alle producten kosten en opbrengen. Over de toekomst van het bedrijf is hij dan ook positief. Onno Prins: “Verder groeien is een streven, maar niet door ons leveringsgebied uit te breiden. Er zijn ook andere mogelijkheden. De waarden die het familiebedrijf uitstraalt. Dat is de kracht van Van de Pol en dat moet zo blijven.”

v.l.n.r. Job van de Pol / Jan-Dirk van de Pol / Ronnie Schut, Richard van Dijkhuizen en Onno Prins.