Background Image

Met ons kunt u bouwen

Realtime zonneopbrengst

0W

Duurzaam ondernemen


Duurzaam ondernemen is bij alle bedrijfsbeslissingen zowel een hoger bedrijfsrendement nastreven, als de kansen benutten voor een beter milieu en meer welzijn van de medewerkers en de maatschappij. Onze activiteiten gaan een stap verder dan waar de wet toe verplicht; vanuit maatschappelijke betrokkenheid en een toekomstgerichte visie.

Milieu

Van de Pol vindt het belangrijk om bij al haar activiteiten rekening te houden met het milieu. Er zijn al veel maatregelen genomen om het milieu te sparen. Zo wordt afval nauwkeurig gescheiden zodat dit op een verantwoorde manier verwerkt kan worden.
Bij de vestiging in Kootwijkerbroek zijn zes oplaadpunten gerealiseerd om dergelijke auto's op te laden. Bezoekers kunnen kosteloos gebruik maken van de oplaadpunten bij Van de Pol.Ook wordt er aandacht besteed aan de manier van transporteren. Chauffeurs worden gestimuleerd veilig en zuinig te rijden. Orders en bestelling worden verzameld en zoveel mogelijk gecombineerd. Zo worden voertuigen optimaal beladen Ook het gebruik van alternatieve (schonere) brandstof verlaagt de uitstoot van fijnstof en CO2. Zuinige transportmiddelen en vermindering van kilometers door efficiënter vervoer besparen kosten en zorgen voor minder uitstoot.Er wordt zoveel mogelijk digitaal gewerkt. Facturen worden als dat mogelijk is digitaal verstuurd en ook stimuleren wij onze leveranciers zoveel mogelijk digitaal te werken.

Certificering

Van de Pol verkoopt zoveel mogelijk gecertificeerde houtproducten. Wij zijn Forest Stewardship Council® (FSC®) gecertificeerd onder nummer CU-COC-810984. (Licentiecode C019803) Let op het FSC®-logo van onze FSC®-gecertificeerde producten. De Forest Stewardship Council® is een internationale, non-profit organisatie gericht op promotie van verantwoord bosbeheer waarbij rekening wordt gehouden met ecologische, sociale en economische waarden van het bos. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.fsc.org

Wij zijn PEFC gecertificeerd onder nummer CU-PEFC-COC-810984. (Licentiecode PEFC/30-31-205) 

MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een onderwerp dat bij veel bedrijven op de agenda staat. Hoe kan een onderneming een bijdrage leveren aan de maatschappij waarin wij allen samenleven en werken? Hoe kan door een goede visie en een helder beleid aan duurzaamheid worden gewerkt? Van de Pol wil een bijdrage leveren aan verantwoord en duurzaam ondernemen. Van de Pol geeft op vier onderdelen invulling aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Medewerkers
Van de Pol verwacht van haar medewerkers dat ze op alle fronten verantwoord bezig zijn. Dit is al mogelijk door gewoontes te veranderen en bewustwording met verantwoord ondernemen te stimuleren. Ook begrijpen wij heel goed dat je alleen verantwoordelijke medewerkers krijgt als het management van de onderneming de medewerkers op een respectvolle en verantwoordelijke manier behandelt.

Relaties
Richting onze relaties willen we de MVO- boodschap uitdragen. Van de Pol zal in uiting naar relaties zoveel mogelijk digitaal doen. Crediteuren worden gestimuleerd digitaal aan Van de Pol te factureren. Hiermee wordt veel papier bespaard. Zo willen wij leveranciers stimuleren om zelf ook deze weg in te slaan. Ook de distributie van alle diensten en producten zal zoveel mogelijk digitaal plaatsvinden.

Milieu
Bij Van de Pol zijn al veel maatregelen genomen om het milieu te sparen. Zo wordt afval nauwkeurig gescheiden en wordt er zoveel mogelijk digitaal gewerkt.
Tevens zijn er bij Van de Pol in Kootwijkerbroek twee laadpunten voor electrische auto's gerealiseerd. Bezoekers kunnen hier tijdens openingstijden kosteloos gebruik van maken.
De manier van transporteren verdient ook aandacht. Van de Pol bestelt zoveel als mogelijk tegelijkertijd bij haar leveranciers. Door de voertuigen optimaal te beladen, de kortste routes te rijden en vanuit het bedrijf de leveringen zoveel mogelijk te combineren komt dit verder tot uiting. 

Maatschappij
Sinds jaar en dag presenteert Van de Pol zich als sponsor. Vanuit deze betrokkenheid ondersteunt Van de Pol Regionaal veel activiteiten op maatschappelijk en sportgebied.

Sport ontwikkelt talenten. Men leert dat zonder samenwerking nooit iets moois kan ontstaan. Dit is wat wij bij Van de Pol ook dagelijks proberen te doen met onze medewerkers en in samenwerking met onze relaties. 

Veiligheid

Van de Pol werkt volgens vastgestelde veiligheidsprocedures. Alle medewerkers zijn verplicht vastgestelde regels te respecteren omtrent veiligheid en gezondheid. Medewerkers worden geïnformeerd over hoe zij hun werkzaamheden veilig ten uitvoer kunnen brengen. U kunt hierbij denken aan het dragen van veiligheidskleding. Ook zijn alle chauffeurs gediplomeerd en alle heftruck chauffeurs gecertificeerd.

Gezondheid van de medewerkers van Van de Pol is belangrijk voor succes. Van de Pol biedt haar medewerkers daarom periodiek een medisch onderzoek aan. Ook zijn er voldoende medewerkers in het bezit van een BHV-diploma. 

 

 

Prestaties van onze zonnepanelen

Huidig vermogen

0W

Energie vandaag

0KWh

Energie maand

19.606KWh

Totale energiebesparing

1373,76MWh