Background Image

Met ons kunt u bouwen

prijzen en levertijden


De gevolgen van de oorlog tussen Rusland en de Oekraïne hebben ook grote gevolgen voor het prijsbeleid van diverse leveranciers van ons. Rusland en de Oekraïne zijn grote leveranciers van o.a. gas, olie, steenkool en kaoline. 

We weten niet of ze als gevolg van de oorlog in de nabije toekomst deze producten kunnen (Oekraïne) of willen ( Rusland) blijven leveren aan fabrieken buiten deze landen.Voor veel producten in de bouw (tegels, dakpannen, stenen, steenwol etc) is o.a. veel gas nodig tijdens de productie.

Nu Europa verregaande sancties tegen Rusland heeft aangekondigd , heeft Rusland reeds aangekondigd dat ze de prijs voor de levering van gas aan de Europese landen nog eens flink zal opschroeven. We weten momenteel nog niet waar dit toe gaat leiden.

Verder was er al een groot grondstoffen tekort in de wereld en dat wordt nu nog eens enorm versterkt door deze uitzonderlijke situatie in Oekraine, want veel grondstoffen of producten (bijv betonplex, plaatmateriaal, vuren) komen ook uit Rusland.

Al met al een erg onzekere situatie welke zal leiden tot prijsfluctuaties en/of energietoeslagen en leverproblemen in de komende maanden en hierdoor kunnen wij momenteel ook geen prijsvastheid op onze offertes/prijzen meer garanderen. (ook al is die soms al wel afgegeven!!)

Zoals u van ons gewend bent zullen we er alles aan doen om de prijzen zo veel mogelijk stabiel te houden, en er zorg voor dragen dat u zo min mogelijk te maken krijgt met leverproblemen, maar de huidige situatie verrast ons momenteel dagelijks en helaas hebben wij hier weinig invloed op.

Het was dus al bijna onmogelijk, maar momenteel is het onmogelijk om alle informatie en prijsverhogingen op een juiste en tijdige manier te communiceren met alle betrokkenen.

We hopen op uw begrip hiervoor.

 

Van de Pol bouwen en wonen BV

Note; Op onze website staan alle brutoprijzen van onze voorraad producten (incl prijslijst) deze is altijd live op te vragen en is het meest actueel. Maar veranderd momenteel dus dagelijks.

Nieuwsoverzicht