Nieuwe Bouwcoach - Renovatie en afbouw

Nieuwe Bouw Coach - Renovatie en afbouw


In de eerste editie van Bouw.Coach van het nieuwe jaar besteden we traditiegetrouw aandacht aan renovatie en afbouw. Onze partners Mapei, Velux, Weekamp, Fermacell, Lux Elements, Velux Commercial, Knauf Insulation en de PCI Group presenteren stuk voor stuk een aantal nuttige innovaties binnen hun vakgebied.

Opvallend is dat renovatie en afbouw anno 2023 steeds vaker samen gaan met verduurzaming. En eigenlijk is dat niet zo gek, gezien het feit dat alle grote opgaven in Nederland uiteindelijk neerkomen op verduurzaming. De ambities waar de overheid zich op dat vlak aan gebonden heeft liegen er ook niet om: een volledig circulaire en CO2-neutrale economie in 2050. Ga er maar aan staan!

Toch is dat precies wat steeds meer partijen in de bouw aan het doen zijn: ze verleggen ieder jaar nieuwe grenzen, waardoor onze gebouwde omgeving daadwerkelijk schoner, zuiniger, groener en herbruikbaarder wordt.

De sterk gestegen prijzen van zowel grondstoffen, materialen, energie, brandstof en personeel zullen - samen met een door de hoge inflatie afgenomen consumenten­vertrouwen - in 2023 hoogstwaarschijnlijk een rem op de groei van de sector zetten. Maar de verwachtte cijfers voor 2024 laten al weer een stijgende lijn zien.

En dat is gezien de eerder aangestipte grote opgaven ook helemaal niet vreemd. Want in feite komen alle grote opgaven van deze tijd stuk voor stuk samen in één sector: de bouw. Dat is immers de enige sector die onze huizen en kantoren ook daadwerkelijk kan verduurzamen en energiezuiniger kan maken. In dat licht belooft 2023 een prachtig bouwjaar te worden vol kansen en mogelijkheden, juist voor bedrijven die actief zijn in renovatie en afbouw.

Veel leesplezier en inspiratie gewenst!

Klik hier voor de Bouw.Coach of bekijk hem hieronder

Nieuwsoverzicht

Bouw Coach nr.2 - Gevel en buitenbouw

De bakens worden verzet In de huidige tijd is de gebouwschil misschien wel het belangrijkste onderdeel van een gebouw. Niet alleen moeten dak en gevel aan steeds hogere esthetische eisen voldoen, meer dan ooit moeten ze kou en warmte zowel binnen als buiten houden, afhankelijk van de weersomstandigheden of het...

Bekijk

VELUX cashback actie

Profiteer vanaf 1 maart tot en met 30 april 2023 van een cashback bij aankoop van handbediende verduisterende rolgordijnen (DKL), handbediende buitenzonweringen (MHL) of insectenhorren (ZIL)*.   Hoe kun je profiteren van de cashback: Koop de deelnemende VELUX producten aan vanaf 1 maart tot en met 30 april 2023 . Klik...

Bekijk

Efficiënter werken met vernieuwde Velux dakramen

Doe het goed, verdubbel het daglicht Maak de juiste keuze met de VELUX 2in1 Wil je inspelen op de groeiende vraag naar daglicht? Maak kennis met de VELUX 2in1 – de nieuwe standaard voor dakramen. Gemaakt voor kamers vanaf 10m2, zorgen ze eenvoudig voor de juiste hoeveelheid daglicht in één...

Bekijk