Nieuwe Bouwcoach - Renovatie en afbouw

Nieuwe Bouw Coach - Renovatie en afbouw


In de eerste editie van Bouw.Coach van het nieuwe jaar besteden we traditiegetrouw aandacht aan renovatie en afbouw. Onze partners Mapei, Velux, Weekamp, Fermacell, Lux Elements, Velux Commercial, Knauf Insulation en de PCI Group presenteren stuk voor stuk een aantal nuttige innovaties binnen hun vakgebied.

Opvallend is dat renovatie en afbouw anno 2023 steeds vaker samen gaan met verduurzaming. En eigenlijk is dat niet zo gek, gezien het feit dat alle grote opgaven in Nederland uiteindelijk neerkomen op verduurzaming. De ambities waar de overheid zich op dat vlak aan gebonden heeft liegen er ook niet om: een volledig circulaire en CO2-neutrale economie in 2050. Ga er maar aan staan!

Toch is dat precies wat steeds meer partijen in de bouw aan het doen zijn: ze verleggen ieder jaar nieuwe grenzen, waardoor onze gebouwde omgeving daadwerkelijk schoner, zuiniger, groener en herbruikbaarder wordt.

De sterk gestegen prijzen van zowel grondstoffen, materialen, energie, brandstof en personeel zullen - samen met een door de hoge inflatie afgenomen consumenten­vertrouwen - in 2023 hoogstwaarschijnlijk een rem op de groei van de sector zetten. Maar de verwachtte cijfers voor 2024 laten al weer een stijgende lijn zien.

En dat is gezien de eerder aangestipte grote opgaven ook helemaal niet vreemd. Want in feite komen alle grote opgaven van deze tijd stuk voor stuk samen in één sector: de bouw. Dat is immers de enige sector die onze huizen en kantoren ook daadwerkelijk kan verduurzamen en energiezuiniger kan maken. In dat licht belooft 2023 een prachtig bouwjaar te worden vol kansen en mogelijkheden, juist voor bedrijven die actief zijn in renovatie en afbouw.

Veel leesplezier en inspiratie gewenst!

Klik hier voor de Bouw.Coach of bekijk hem hieronder

Nieuwsoverzicht

Bouw Info Dagen 2023

Kom jij ook naar de "Bouw info dagen" bij Van de Pol in Kootwijkerbroek?! Op 5, 6 en 7 oktober openen wij onze deuren en is een beurstent ingericht. Een unieke kans om stands te bezoeken uit de bouwsector en de laatste ontwikkelingen te volgen uit de branche. Op 5...

Bekijk

De Rockpanel dealer demodagen

Kom 1 juni naar Van de Pol voor de demodagen   Wil je ook ervaren hoe makkelijk het werken is met Rockpanel gevelbekleding?   Kom dan 1 juni naar Van de Pol Bouwen en Wonen in Kootwijkerbroek en neem deel aan de “zaagwedstrijd”.   De ultieme test om te voelen hoe snel en...

Bekijk

Bouw Coach nr.3 - Dak en isolatie

Voor de energietransitie moet je ook het dak op… Isolatie van daken is een belangrijk onderdeel van de energie-efficiëntie van gebouwen in Nederland. Goed geïsoleerde daken kunnen helpen om de warmte binnen te houden tijdens de koude wintermaanden en de koelte binnen te houden tijdens de warme zomermaanden. Dit kan...

Bekijk