Nieuw kinderhospice in Barneveld officieel geopend


BARNEVELD/DE GLIND - Aan het Binnenveld in Barneveld is vrijdagmiddag in aanwezigheid van burgemeester en wethouders en andere genodigden het nieuwe Kinderhospice Binnenveld officieel geopend. Volgende week verhuist het hospice definitief vanuit De Glind naar Barneveld. 

In het kinderhospice kunnen op termijn twaalf ernstig zieke kinderen worden opgenomen, vier meer dan in De Glind. In het gebouw is 24 uur per dag specialistische zorg aanwezig voor de kinderen. 

Negentig vrijwilligers en 28 verpleegkundigen gaan aan de slag om naast verpleging en verzorging vooral de huiselijke sfeer in het huis te brengen. Het hospice brengt volgens directeur Wilma Stoelinga niet alleen rust voor de vaak uitbehandelde kinderen, maar vooral ook voor de ouders en andere kinderen in de gezinnen. ,,Zij kunnen met een gerust hart de zorg voor een bepaalde tijd overdragen aan ons, waardoor zij weer op kracht kunnen komen." Op de foto is zojuist een boom bij het hospice onthuld. 

Zaterdag is tijdens een open dag iedereen welkom om een kijkje te nemen in het nieuwe hospice, van 10.00 tot 16.00 uur. Maandag volgt de verhuizing van de kinderen van De Glind naar Barneveld. 

Bron: Barneveldse Krant d.d. 12 april 2014
Nieuwsoverzicht

Bouw Coach nr.25 - Duurzaam en circulair bouwen

Duurzaam en circulair bouwen Circulair en duurzaam bouwen met biobased materialen staat flink in de aandacht. Waar de blik in de verduurzaming van de bouw voornamelijk gericht was op de energietransitie, verschuift dit meer en meer naar de materiaalvoorziening. In het klimaatakkoord staat dat we in 2030 een CO2-reductie van...

Bekijk

Bouw Coach nr.24 - Dak en Isolatie

Flexibel en oplossingsgericht ondernemen Wie ons ruim twee jaar geleden had voorgespiegeld hoe de markt voor bouwen en wonen, en de wereld eromheen er anno mei 2022 uit zou zien, hadden we vermoedelijk voor gek verklaard. Er is zo’n beetje een schaarste aan alles, prijzen lijken dagkoersen, de internationale logistiek...

Bekijk

Milwaukee try-out middag

Kom woensdag 18 mei naar de Milwaukee try-out middag bij Van de Pol in Kootwijkerbroek!  Geniet van 20% korting op alle producten van Milwaukee®. Onder het genot van een  GRATIS hapje en drankje kan je van 15:00 tot 19:00 uur alle tools uitproberen! 

Bekijk