Background Image

Met ons kunt u bouwen

Maandag 14 april 2014

Nieuw kinderhospice in Barneveld officieel geopend


BARNEVELD/DE GLIND - Aan het Binnenveld in Barneveld is vrijdagmiddag in aanwezigheid van burgemeester en wethouders en andere genodigden het nieuwe Kinderhospice Binnenveld officieel geopend. Volgende week verhuist het hospice definitief vanuit De Glind naar Barneveld. 

In het kinderhospice kunnen op termijn twaalf ernstig zieke kinderen worden opgenomen, vier meer dan in De Glind. In het gebouw is 24 uur per dag specialistische zorg aanwezig voor de kinderen. 

Negentig vrijwilligers en 28 verpleegkundigen gaan aan de slag om naast verpleging en verzorging vooral de huiselijke sfeer in het huis te brengen. Het hospice brengt volgens directeur Wilma Stoelinga niet alleen rust voor de vaak uitbehandelde kinderen, maar vooral ook voor de ouders en andere kinderen in de gezinnen. ,,Zij kunnen met een gerust hart de zorg voor een bepaalde tijd overdragen aan ons, waardoor zij weer op kracht kunnen komen." Op de foto is zojuist een boom bij het hospice onthuld. 

Zaterdag is tijdens een open dag iedereen welkom om een kijkje te nemen in het nieuwe hospice, van 10.00 tot 16.00 uur. Maandag volgt de verhuizing van de kinderen van De Glind naar Barneveld. 

Bron: Barneveldse Krant d.d. 12 april 2014
Nieuwsoverzicht