Bouw Coach nr.3 - Dak en isolatie

Bouw Coach nr.3 - Dak en isolatie


Voor de energietransitie moet je ook het dak op…

Isolatie van daken is een belangrijk onderdeel van de energie-efficiëntie van gebouwen in Nederland. Goed geïsoleerde daken kunnen helpen om de warmte binnen te houden tijdens de koude wintermaanden en de koelte binnen te houden tijdens de warme zomermaanden. Dit kan niet alleen de energierekening verlagen, maar ook bijdragen aan een vermindering van de CO2-uitstoot en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

We hoeven de lezers van Bouw.Coach niet uit te leggen dat er verschillende soorten isolatiematerialen zijn die kunnen worden gebruikt voor het isoleren van daken: of het nu gaat om glaswol, steenwol, EPS, XPS of PIR. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van factoren zoals thermische prestaties, duurzaamheid, brandveiligheid en prijs. Onze partners BMI Monier, FAKRO, Isover, Rockpanel, Mawipex, IsoBouw, Morgo, Recticel en Velux kiezen ieder op hun eigen manier om u van hun laatste innovaties op de hoogte te brengen.

Ze zullen u allemaal vertellen om bij het kiezen van een isolatiemateriaal ook rekening te houden met de dikte en de plaatsing van het materiaal. Hoe dikker de isolatielaag, hoe beter de thermische prestaties. De plaatsing van het materiaal kan ook een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van koudebruggen en het maximaliseren van de energie-efficiëntie.

Naast het isoleren van daken kan ook het dak zelf worden verbeterd om de energie-efficiëntie van het gebouw te verbeteren. Een groen dak kan bijvoorbeeld helpen om de warmte-reflectie te verminderen en de opname van regenwater te vergroten, wat kan helpen bij het verminderen van de belasting op het rioolstelsel en het verminderen van het stedelijke hitte-eiland effect.

Hopelijk haalt u uit deze editie van Bouw.Coach weer voldoende inspiratie en kennis om bij uw volgende dakproject de lat net weer ietsje hoger te leggen.

Veel leesplezier!

Lees hem hier

Nieuwsoverzicht

Nieuwe heftrucks

Trots op onze nieuwe aanwinst!   De nieuwe heftrucks zijn gearriveerd en daar zijn we super blij mee. Geleverd door De Kruif uit Stroe. Bedankt De Kruif machines voor de topservice!    

Bekijk

Milwaukee Try-out middag!

Kom donderdag 13 juni naar de Milwaukee try-out middag bij Van de Pol in Kootwijkerbroek! Geniet van 20% korting op alle producten van Milwaukee ®. Onder het genot van een 𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 hapje en drankje kan je alle tools uitproberen!   Kom jij ook het 100 jaar bestaan van Milwaukee vieren?! Iedereen...

Bekijk

Louis 12,5 jaar en Arno 25 jaar bij Van de Pol

Vandaag mogen we het jubileum van 2 collega’s vieren bij Van de Pol Louis 12,5 jaar en Arno 25 jaar! Vandaag is Louis Breunissen alweer 12,5 jaar bij van de Pol werkzaam, na een korte periode op de kruideniersafdeling bij een supermarkt te hebben gewerkt maakte Louis de overstap naar...

Bekijk