Bouw Coach nr.3 - Dak en isolatie

Bouw Coach nr.3 - Dak en isolatie


Voor de energietransitie moet je ook het dak op…

Isolatie van daken is een belangrijk onderdeel van de energie-efficiëntie van gebouwen in Nederland. Goed geïsoleerde daken kunnen helpen om de warmte binnen te houden tijdens de koude wintermaanden en de koelte binnen te houden tijdens de warme zomermaanden. Dit kan niet alleen de energierekening verlagen, maar ook bijdragen aan een vermindering van de CO2-uitstoot en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

We hoeven de lezers van Bouw.Coach niet uit te leggen dat er verschillende soorten isolatiematerialen zijn die kunnen worden gebruikt voor het isoleren van daken: of het nu gaat om glaswol, steenwol, EPS, XPS of PIR. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van factoren zoals thermische prestaties, duurzaamheid, brandveiligheid en prijs. Onze partners BMI Monier, FAKRO, Isover, Rockpanel, Mawipex, IsoBouw, Morgo, Recticel en Velux kiezen ieder op hun eigen manier om u van hun laatste innovaties op de hoogte te brengen.

Ze zullen u allemaal vertellen om bij het kiezen van een isolatiemateriaal ook rekening te houden met de dikte en de plaatsing van het materiaal. Hoe dikker de isolatielaag, hoe beter de thermische prestaties. De plaatsing van het materiaal kan ook een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van koudebruggen en het maximaliseren van de energie-efficiëntie.

Naast het isoleren van daken kan ook het dak zelf worden verbeterd om de energie-efficiëntie van het gebouw te verbeteren. Een groen dak kan bijvoorbeeld helpen om de warmte-reflectie te verminderen en de opname van regenwater te vergroten, wat kan helpen bij het verminderen van de belasting op het rioolstelsel en het verminderen van het stedelijke hitte-eiland effect.

Hopelijk haalt u uit deze editie van Bouw.Coach weer voldoende inspiratie en kennis om bij uw volgende dakproject de lat net weer ietsje hoger te leggen.

Veel leesplezier!

Lees hem hier

Nieuwsoverzicht

De Rockpanel dealer demodagen

Kom 1 juni naar Van de Pol voor de demodagen   Wil je ook ervaren hoe makkelijk het werken is met Rockpanel gevelbekleding?   Kom dan 1 juni naar Van de Pol Bouwen en Wonen in Kootwijkerbroek en neem deel aan de “zaagwedstrijd”.   De ultieme test om te voelen hoe snel en...

Bekijk

Sanitair uitverkoop

We gaan onze sanitair showroom verbouwen! Zodoende willen we al het sanitair in onze showroom opruimen. Dit betekent echter goed nieuws voor u, want we bieden alle showroommodellen aan met een korting van minimaal 50%!   Als u op zoek bent naar hoogwaardig sanitair voor uw badkamer of toiletruimte, is dit...

Bekijk

Nieuwe vrachtwagen

Vanaf vandaag kunt u onze nieuwe vrachtwagen zien rijden, een Volvo FH 12 xl geleverd door Harbers Trucks Barneveld Tevens de oplegger voorzien van nieuwe zeilen, mooie combinatie geworden, waar we hopelijk veel veilige kilometers mee gaan maken.      

Bekijk