Bouw Coach nr.25 - Duurzaam en circulair bouwen

Bouw Coach nr.25 - Duurzaam en circulair bouwen


Duurzaam en circulair bouwen

Circulair en duurzaam bouwen met biobased materialen staat flink in de aandacht. Waar de blik in de verduurzaming van de bouw voornamelijk gericht was op de energietransitie, verschuift dit meer en meer naar de materiaalvoorziening. In het klimaatakkoord staat dat we in 2030 een CO2-reductie van 49% (ten opzichte van 1990) moeten hebben gehaald. Een weloverwogen keuze van toepassing van materialen met minder, of zelfs een negatieve, CO2-uitstoot draagt één op één bij aan deze doelstelling. Ook de mogelijkheden van circulair bouwen, oftewel: bouwen om goed te kunnen slopen, valt of staat met zorgvuldig geselecteerde materialen. Heb je plannen om te isoleren, zoek je gerecycled materiaal, wil je biobased bouwen? We denken graag met je mee!

Wij van Sakol, gevormd door 8 familiebedrijven, ontwikkelen samen al een aantal jaren deze Bouw.coach. In deze editie staat duurzaam bouwen en circulariteit centraal, met volop aandacht voor duurzame innovaties ter inspiratie en als uitnodiging naar de volgende stap in de verduurzaming van de bouw!

Veel leesplezier!

Klik hier voor de Bouw.coach nr.25 of bekijk hem hieronder

Nieuwsoverzicht

The Walk of the World🚶‍♂️ 🌎

Na 2 jaar wachten is het bijna zo ver! Deze toppers staan te trappelen om deze editie van de Nijmeegse 4Daagse weer tot een succes te maken. Ook al is het dit jaar een 3Daagse, wij sponsoren en supporten dit wandelteam van begin tot eind.   Wij wensen ze veel succes...

Bekijk

Bouw Coach nr.24 - Dak en Isolatie

Flexibel en oplossingsgericht ondernemen Wie ons ruim twee jaar geleden had voorgespiegeld hoe de markt voor bouwen en wonen, en de wereld eromheen er anno mei 2022 uit zou zien, hadden we vermoedelijk voor gek verklaard. Er is zo’n beetje een schaarste aan alles, prijzen lijken dagkoersen, de internationale logistiek...

Bekijk

Milwaukee try-out middag

Kom woensdag 18 mei naar de Milwaukee try-out middag bij Van de Pol in Kootwijkerbroek!  Geniet van 20% korting op alle producten van Milwaukee®. Onder het genot van een  GRATIS hapje en drankje kan je van 15:00 tot 19:00 uur alle tools uitproberen! 

Bekijk