Bouw Coach nr.21 - Isolatie & Brandwerendheid

Bouw Coach nr.21 - Isolatie & Brandwerendheid


Samen staan we sterk

Voor u ligt alweer de laatste Bouw.coach van dit jaar. In bijna alle opzichten was ook 2021 weer een hectisch jaar met de nodige uitdagingen. Een jaar van veel hollen en weinig stilstaan. Een jaar dat van ons allemaal weer flexibiliteit en veerkracht vereiste. Op maatschappelijk gebied staan we nog altijd voor complexe vraagstukken. Onze samenleving lijkt verder te verharden en mensen komen vaker tegenover elkaar, in plaats van naast elkaar te staan.

Ook in de bouwwereld worden we nog steeds geconfronteerd met uitdagingen. Beschikbaarheid en daarmee gepaard gaande prijsontwikkelingen zijn voorlopig nog niet optimaal. Daardoor blijft plannen, calculeren en uitvoeren lastig.

Wat 2021 in ieder geval heeft bewezen, is dat we juist door samen te werken de problematiek in onze branche prima het hoofd kunnen bieden. Langdurige partnerships met onze toeleveranciers hebben ervoor gezorgd dat alle Sakol leden hun klanten prima hebben kunnen bedienen. Deze samenwerking staat bij Sakol dan ook hoog in het vaandel!

De komende feestdagen staan weer in het teken van familie, warmte en geborgenheid. Het kan dan bijna geen toeval zijn dat deze editie van de Bouw.coach het thema ‘Isolatie en Brandwerendheid’ heeft gekregen. Wij hopen dat het u als lezer weer inspireert om samen de wereld om ons heen weer een stukje comfortabeler en veiliger maken.

Behalve veel leesplezier wensen we u namens alle Sakol leden en hun medewerkers hele fijne Kerstdagen toe, en uiteraard een gezond en voorspoedig 2022! 

Klik hier voor de Bouw.coach nr.21 of bekijk hem hieronder

Nieuwsoverzicht

Nieuwe Bouwcoach - Renovatie en afbouw

In de eerste editie van Bouw.Coach van het nieuwe jaar besteden we traditiegetrouw aandacht aan renovatie en afbouw. Onze partners Mapei, Velux, Weekamp, Fermacell, Lux Elements, Velux Commercial, Knauf Insulation en de PCI Group presenteren stuk voor stuk een aantal nuttige innovaties binnen hun vakgebied. Opvallend is dat renovatie en...

Bekijk

Voegen - Een kwestie van smaak

Professionele koks brengen harmonie en verrassende smaakcomposities op het bord door ingrediënten vakkundig te combineren en met behulp van kruiden en specerijen de kleinste nuances te creëren. Zoals kruiden en specerijen de smaak van een gerecht bepalen, zo dragen voegmiddelen van PCI eraan bij voor elke woonruimte een passende kleur...

Bekijk

Knauf na-isolatie - Als je er toch warm bij wilt zitten deze winter

Waarom een hellend of schuin dak na isoleren? Het dak van een woning is een groot oppervlak. Warme lucht stijgt op. Dus bij een slecht geïsoleerde woning verliest de bewoner veel warmte en energie via het dak (tot wel 30%). Een schuin dak extra isoleren voorkomt onnodig energieverlies. Bij een...

Bekijk